De Ster

John Spencer De Ster Van Week 35 – 2023

today25 augustus 2023

Achtergrond

 

John Spencer

John Spencer, Tilburgse rock ‘n’ roll-liefhebber (echte naam: Henk van Broekhoven) die als zanger in de jaren tachtig een indrukwekkende rits hits scoort en zich ook opwerpt als discjockey, producer en liedjesschrijver. Inmiddels woonachtig in België.

Zijn doorbraak in Nederland is in 1983 een feit. Eerst wil hij Roy Orbison’s liedje Lana uitbrengen in het Engels, maar een vriend attendeert hem erop dat de mensen dan toch terug zullen grijpen op het origineel. Vlak voor de opname maakt Spencer een tekst in het Nederlands. Het wordt zijn grootste hit. In de jaren die volgen blijft Spencer een geziene gast in de Nederlandse hitlijsten. Na het succes met Lana wijdt Spencer zich volledig aan de muziek. Hij treedt veelvuldig op door het hele land, onder begeleiding van orkestbanden.

Na veel Nederlandse Top 20 hits en geslaagde album-odes aan Elvis Presley en Buddy Holly beginnen de hitsuccessen langzaam af te nemen. Spencer hangt zijn artiestendom aan de wilgen en legt zich volledig toe op het produceren en componeren.

 

John Spencer – Lana – YouTube

Geschreven door admin


0%