Nieuwe Muziek

Guus Meeuwis – Net Zolang

today17 september 2023

Achtergrond

 

Guus Meeuwis – Net Zolang

Het nieuwe album van Guus Meeuwis heet Uit Het Hoofd, en bestaat volgens de zanger uit hersenspinsels, gegoten in muziek. Net als het vorige album (Deel Zoveel), is deze titel tweeledig uitlegbaar: het komt uit het hoofd, en hij kent het hopelijk uit zijn hoofd. Het album verschijnt in twee delen, het eerste op 19 mei en het tweede op 15 september, en daarna ook op vinyl. De eerste helft blijkt een veelzijdige verzameling liedjes, variërend van wat algemene teksten over het leven en de liefde, tot een prachtige kleinkunst-tekst over een voetballer die op een keerpunt staat in zijn carrière (Danser Op Het Gras). Het zou zomaar een metafoor kunnen zijn voor een zanger die stopt met grootse concerten en bang is dat hij daarna nooit meer zal scoren.

 

Net Zolang – YouTube

Geschreven door admin


0%